Начална страница

Защо направих този сайт, може да научите от първата публикация Старт на сайта, а защо точно с Drupal - от страница Защо Drupal. Моля, щракнете в дясно връзката "Прочетете повече", за да видите останалата част от тази статия.

Потребители и роли

Както и в други, предназначени да се ползват от много потребители системи, в Drupal се дефинират роли на потребителите, а регистрирането на нови потребители може да е достъпно за всички посетители или забранено.

На настоящия сайт регистрирането е достъпно. За да се регистрирате, щракнете в горния десен ъгъл на тази страница, върху хипервръзката "Вход", а след това - върху "Регистриране".

Първите настройки се правят като част от процеса на инсталиране: задаване име на сайта, потребителско име, парола и имейл на администратора.

Откривани автоматично проблеми

Drupal има функцията да проверява собственото си състояние и да го показва на администратора. Веднага след инсталиране, преди или след настройки е необходимо до се проверят съобщенията от тази функция през:

"Управляване" - "Отчети" - "Отчет за състоянието"

и съответно трябва да се отстранят съобщените от функцията за наблюдение на състоянието проблеми, ако има такива.

Drupal има модулна структура. Всеки от модулите предоставя определени функции, така че чрез инсталиране и активиране на модули можа да се разширят възможностите на софтуера с нови функции, а чрез деинсталиране на активираните модули може да се изключат ненужни функции.

Разширяване на системата ще наричаме действията на администратора, насочени към управляване на модулите.

By Администратор, 3 април, 2021

Стартирам този сайт със следните намерения: