Moodle
sci.vanyog.com icon
Икона на Bible6
Компютърна
Библия 6

Download Mac download Linux 24b download Linux 23b download Android download Facebook

Бърз хостинг от 2.90 лева!

Windows Server 2019

18:02:03 часа на 20 февруари 2021

Колекция интернет връзки

Изтегля се след попълване на лични данни от Try Windows Server 2019 on Microsoft Evaluation Center и след инсталиране може да се използва 180 дена безплатно.

Преди стартиране на инсталирането се избира версия:

За да има графичен интерфейс се избира версия, с наименование съдържащо думите Desktop Experience.

Изисква паролата на администратора да е достатъчно "здрава".

След стартиране сервизните функции започват да функционират и сървърът може да се използва през мрежата, но за да се отвори графичния му интерфейс трябва да се натисне клавишна комбинация Ctrl + Alt + Del и след това да се въведе паролата на администратора.

По подразбиране, след влизане, стартира и се показва прозорецът на програмата Server Manager. Ако се затвори тази програма, отново може да се отвори от Start - Server Manager.

Вграденият браузър Internet Explorer функционира в силно ограничен режим (Enhanced Security Configuration), но инсталирането и ползването на друг браузър дава възможност за нормално сърфиране в Интернет. Ограничението за Internet Explorer се премахва през програмата Server Manager - Local Server. В частта PROPERTIES се намира надписа IE Enhanced Security Configuration, срещу който се щраква хипервръзката On.

Рестартиране от инсталационна медия: Start - Settings - Update & Security - Recovery - Restart Now.

Обновяване на системата: Start - Settings - Update & Security - Windows Update.

Сървиса Window Audio, който осигурява възпроизвеждането на звук е по подразбиране изключен и ако е необходим трябва да се включи от Start - Windows Administrative Tools - Servises.

Start - Settings - Devices - настройки на устройствата.

Start - Windows System - Control Panel - Hardware - Device Manager - управляване на драйверите на устройствата. Как са подредени устройствата в прозореца на Device Manager зависи от избраната от меню View опция.