Компютърни програми - Ваньо Георгиев

 начало   новости   контакт   дарения 


e-mail:  

Получаване на ключ


Изучаване на машинопис
Компютърна Библия нова версия

Други безплатни програми


Сайтове
За образование

Online правописен речник
Физика
Статии


Интернет връзки
Благотворителност

Кажете на приятел

Google

 

Qt

Qt е междуплатформена съвкупност от инструменти за програмиране, която включва библиотека от C++ класове, както и програми за проектиране и интернационализиране на интерфейса.

Qt се разпространява под два различни лиценза - комерсиален и GNU лиценз GPL. Версията за Windows, която се разпространява под GPL може да се изтегли от тук във вид на .zip или .exe файл.

Значително по-лесно е инсталирането от .exe файла, който освен, че инсталира документацията и Qt библиотеката, ако е необходимо изтегля от Интернет и инсталира WinGW, създава необходимите глобални променливи в обкръжението и папка с икони в Start менюто.

.zip файла съдържа документация и изходен код, който трябва да бъде компилиран с помощта на WinGW. Последния, естествено, трябва отделно да изтеглите от неговия сайт и да го инсталирате и настроите. Инсталирането от .zip файла, може и да е по-интересно и но не е препоръчително за по-нетърпеливи и несклонни да се справят с главоблъсканици хора.

След като инсталирате Qt, всичко необходимо за системата може да научите от много добре оформената и подробна документация, която включва: указания за инсталиране, учебник и справочник за всички класове в C++ библиотеките. Ако сте инсталирали от .exe файл до документацията може да стигнете от иконата Assistant, която създава инсталатора в Start менюто, а ако сте инсталирали от .zip файл трябва да отворите файл doc/html/index.html от директорията, в която сте инсталирали системата.

Вижте и страницата "За програмирането с Qt".


Страница на българската Moodle общност
Bulgarian Moodle

 

Статии

GTK+
MathML
Български правопис във FireFox
MiKTeX
MinGW и MSYS
Perl
Python
Qt
RSS
Windows API в Delphi
WiX
wxWidgets

 
Вижте класирането
на този сайт в:
Гласувай за тази страница в BGTop.net
Гласувай за тази страница в Българския ТОП

 
.: Последна промяна: 21 януари 2018 г. | Мнения за тази страница :.


Моля, не се колебайте да казвате своето мнение за този сайт и представените програми, или да давате предложения.
Страниците на сайта са редактирани с VGEdit 1.0
Copyright © 2004-2023 Vanyo Georgiev