Moodle
sci.vanyog.com icon
Икона на Bible6
Компютърна
Библия 6

Download Mac download Linux 24b download Linux 23b download Android download Facebook

Бърз хостинг от 2.90 лева!

Начална страница

"Всичко, що може да върши ръката ти, според силите си върши; защото в гроба, където ще идеш, няма ни работа, ни мислене, ни знание, ни мъдрост."

Еклисиаст 9:10

Новини

14:12:20 часа на 18 август 2011

Реших да предоставя за изтегляне основната част от системата за управление на съдържанието, която използвам при поддържане на този сайт.

10:16:28 часа на 23 март 2011

Добавена е възможност да се пишат мнения за страниците, както беше на стария сайт. ... Прочетете повече

21:25:34 часа на 22 февруари 2011

Реших, че ще е най-добре думите от правописния речник да се импортират в MySQL база данни и да се направят страници за показване и редактиране на такава база и, разбира се, се захванах да го направя.

Всъщност се опитвам постепенно да осъществя идеите, изредени на страницата "Помогнете", като крайната цел е създаване на сайт, поддържан от доброволци с богата база данни за българския език.

За да облекча трафика към този сайт сложих новата база данни на сайта за физика, който поддържам, на адрес http://physics-bg.org/z/index.php?pid=2. (Извинявам се за дългия и неудобен адрес. Да се надяваме, че ще е временен.)

Това, което се показва на горния адрес е идеята ми за интерфейс за разглеждане на думите - до информацията за всяка дума да се стига само с две щраквания на мишката. Разбира се, може да се подобри още.

В момента в базата данни се намира едва много малка част от думите (само съществителните, прилагателните и част от местоименията). Добавянето на другите думи продължава, както и работата по програмирането на страниците за администриране.

За съжаление, захващайки се с описаното, трябваше да изоставя работата по преглеждане на предложените за добавяне думи. Ако Вие желаете да помогнете, като свършите този преглед, пишете.

Други страници с новини: 1 2 3 4 5 6 7 8 9