Moodle
sci.vanyog.com icon
Икона на Bible6
Компютърна
Библия 6

Download Mac download Linux 24b download Linux 23b download Android download Facebook

Бърз хостинг от 2.90 лева!

Windows за потребителски устройства

12:59:19 часа на 31 октомври 2020

Колекция връзки за Windows.

Готови виртуални машини с версии на Windows 7, 8.1 и 10 може да се изтеглят от: developer.microsoft.com. - След като изберете виртуална машина избирате платформа VirtualBox и изтегляте .zip файл. Странното е, че на Mac OS X, 10.11.1 програмата Archive Utility, която по подразбиране разархивира zip файлове при двойно щракване с мишката върху тях, вместо да разархивира този файл, го архивира в .cpgz формат, но друга програма за разархивиране, например RAR Extractor Free разархивира съдържащия се в zip файла .ova файл. (Вижте: Open Virtualization Format) Двойното щракване на мишката върху .ova файла го отваря във VirtualBox и VirtualBox го експортира във виртуална машина и добавя новата машина в списъка на главния прозорец на VirtualBox.

Windows XP

Стартиране на виртуална машина в Safe mode

В нормално стартирана виртуална машина в прозорчето, което се показва при щракване върху Start бутона и Run се пише команда msconfig и се натиска enter.

В прозореца, който се отваря се щраква заглавието на страница BOOT.INI и се поставя отметката /SAFEBOOT. Затваря се с щракване на бутона OK и се рестартира с щракване на бутона Restart.

За да не стартира всеки път в Safe mode се маха отметката /SAFEBOOT.

Windows 8.1

Изтегляне на инсталационен носител от тук. Трябва да имате продуктов ключ, за да инсталирате от този носител. Вижте статия за това как да научите продуктовия ключ на инсталиран Windows.

Windows 10

Може да се изтегли от тук.

Относно разликите между Windows 10 и Windows 10 N, вижте:
http://winsupersite.com/windows-10/what-are-windows-10-n-and-kn-editions

Ако при започване на инсталирането не се вижда курсор на мишката, спрете виртуалната машина и променете настройката й System - Pointing Device на PS/2 Mouse.

Ако инсталирането на добавките за VirtualBox не завършва успешно, опитайте да ги инсталирате в режим на съвместимост с по-стара версия на Windows. Това се прави като се щраква с десен бутон на мишката върху програмата за инсталиране на добавките VBoxWindowsAdditions.exe и се избере Troubleshoot compatibility от изскачащото меню. Следват се указанията и после се стартира нормално инсталирането.

Windows 11

Образ на инсталационен диск може да се изтегли от Download Windows 11.

За решаване на някои проблеми:

Изчистване на DNS кеша