Moodle
sci.vanyog.com icon
Икона на Bible6
Компютърна
Библия 6

Download Mac download Linux 24b download Linux 23b download Android download Facebook

Бърз хостинг от 2.90 лева!

Изтегляне на Речник на българския език

 7:53 часа на 20 март 2024

Отворен речник на българския език е написан на PHP сървърен софтуер, използващ база данни MySQL, които се разпространяват под лиценза GNU GPL версия 3. Това означава, че

...ако вие разпространявате копия от такава програма, независимо дали безплатно или срещу заплащане, Вие трябва да предоставите на получателите същите свободи, които и Вие сте получили. Трябва да осигурите те също да получат или да могат да получат първичния код. И трябва да им покажете този лиценз, така че и те да знаят своите права.

Ако се интересувате от "настолен" софтуер (написан на C++), представящ същата база данни, вижте grammar-bg.

Онлайн речникът е реализиран като модул за VanyoG CMS и това означава, че за да го подкарате на свой сървър, трябва първо да изтеглите, да инсталирате и да настроите системата за управление на съдържанието.

Zip архив с таблиците за базата данни на речника се изтегля от тук. Качването на таблиците от този файл в базата данни на системата става с phpMyAdmin.

PHP скриптовете се изтеглят от тук и директорията bgdic, в която трябва да се намират, се слага в директорията за модули на системата за управление на съдържанието.

Ако имате въпроси, пишете.