Регистриране на безплатен домейн във freenom.com

1. Отваряме сайта freenom.com и в полето за нов домейн, пишем името на домейна, който искаме да регистрираме. Имайте предвид, че са безплатни само домейни от първо ниво tk, ml, ga, cf и gq, и трябва да съставите домейн от второ ниво в тях. Щракваме бутона Check Availability.

2. На страницата, която се показва виждаме съобщение дали този домейн е достъпен, в някой от безплатните домейни от първо ниво. Ако е достъпен в някой от тях, щракваме бутона Select, на съответния ред.

След нова проверка, която отнема няколко секунди, бутон Select се сменя с надпис Selected.

3. За продължаване на регистрацията се щраква бутон Checkout, който се вижда на няколко места.

4. На следващата страница избираме срок, за който искаме да ангажираме домейна, например 12 месеца и щракваме бутона Continue.

5. Ако все още нямате профил във freenom.com, следва създаване на такъв, което преминава в няколко стъпки, първата от които е потвърждаване на имейл или влизане с профил от Google или Facebook. Ще опишем потвърждаването на имейл. Попълнете имейл адрес в поле Enter Your Email Address и щракнете бутона Verify My Email Address.

6. Проверете пощата си и в полученото писмо, щракнете върху хипервръзката за потвърждаване.

7. Следва попълване на данни за собственост върху домейна, който регистрирате. Попълваме всички данни, поставяме отметката, че сме прочели споразумението с доставчика и щракваме бутона Complete Order.

Последно модифициране: сряда, 29 май 2019, 04:27