Дори и в отворените за всички посетители курсове има части, до които без влизане с потребителско име и парола, не може да имате достъп. Такива са, например, тестовете за проверка на знанията, и много други полезни функционалности, които не могат да се осъществят, ако не сте идентифицирани като конкретен човек; например, проследяването, каква част от даден курс сте прегледали.

Ако желаете да участвате в обучение, базирано на съдържанието на представените на сайта курсове, трябва да се регистрирате през страницата за регистриране, след което трябва да се самозапишете, или да бъдете записани в курса, който Ви интересува.

Самозаписване

Курсовете, в които можете да се самозапишете, ако си направите профил и влезете в сайта с поставените от Вас потребителско име и парола, са означени със стрелка към отворена врата . Самозаписването става след щракване върху заглавието на курса и отваряне на страницата му. После се щраква върху триъгълния знак вдясно на зъбното колело, вдясно от заглавието на курса, и после върху "Запишете ме в този курс", както е показано на тази картинка:

Записване от администратор

Курсовете, срещу имената на които няма специални означения, стават достъпни само за регистрирани посетители след като администратор ги запише в пожелания курс. За записване в такъв курс трябва да се регистрирате в сайта и да се свържете с преподавател, посочен срещу заглавието на курса.

Моите курсове

Когато сте регистриран в сайта потребител и сте се самозаписали в курс, или администратор Ви е записал в курс, когато влезете с паролата си, в панела за навигация, под заглавие "Моите курсове" ще видите група линкове към страниците на курсовете, в които сте записани.

Тогава имате достъп и до специална страница "Моето табло", начинът на работа с която, ще бъде описан.

Последно модифициране: вторник, 23 февруари 2021, 11:50