Да започнем с тестове

WordPess току що е инсталиран. Редактирах малко първата публикация. Започвам да пиша втората. (Как се започва и пише публикация съм описал на една страница от записките на сайта sci.vanyog.com.) Втората публикация ще е посветена на тестове на току що стартиран сайт с WordPress.

Тест за коректност на HTML кода

На началната страница

Щракнете заглавието, което е хипервръзка към резултата от теста.

Както се вижда, повечето съобщения не се отнасят за грешки, а са информативни. Преобладаващото съобщение за употреба на крайна наглонена черта в таговете е обсъдена във форум.

Не липсват обаче и малко грешки, които определено не са фатални.

На страницата с тази публикация

Изглежда се повтарят същите грешки.

Тест за пригодност за мобилни устройства

(Пставеният линк дава резултат „Невалиден номер на моментна снимка“. За да се изпълни текста, трябва да се копира и постави адреса на тестваната страница в инструмента за валидиране.)

Тестът преминава успешно.

Тестове за бързина

Откриват се проблеми свързани със SEO, но общо взеко тестовете преминават с различни резултати, които варират от слаби до 100.

Начална страница – Първият тест бих казал, премина доста зле, но при следващи повторения резултатът е близък до 100.

Страницата с тази публикация – супер! Резултат 100 при първото тестване, но такъв резултат все по-рядко се повтаря.

Изводи

Тестовете на празна (без инсталирани, теми и разширения) система WordPress преминават удовлетворително. За да се запази такъв резултат трябва да се внимава при инсталирането на разширения. Ще се въздържам от това доколкото е възможно и ще се опитам да намеря решения на проблемите, които срещам, без използване на разширения, за което ще пиша.


Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *